Amikor a stressz megöli a vágyát

Itt a terv, amivel visszahúzhatod magad mellé az ágyba. Van egy dolog, ami észrevétlenül veszélyezteti a szexuális életed- és most nem a nemi betegségekre gondolunk: a nők szexuális vágya sokkal érzékenyebben reagál a stresszre, mint a férfiaké a Kinsey Institute kutatása szerint.

A szakértők arra kérték a résztvevőket, hogy értékeljék a szexuális életüket, aztán az volt a feladatuk, hogy kiválasszák, hogy az egyes érzések hogyan befolyásolják a libidójukat (például az idegesség, levertség, boldogság). Nem meglepő, hogy a nők kevésbé lelkesedtek a szexért amikor rossz hangulatuk volt.

A férfiak sokszor elmennek edzeni, hogy kieresszék a gőzt, a nők viszont gyakran befelé fordulnak, ezzel pedig folyamatosan nő bennük a feszültség, magyarázza dr. Kathryn Macapagal, a kutatás vezetője.

Segíts neki ellazulni azzal, hogy figyelsz erre a 3 jelre:

1. jel: Eljár vásárolni…rengetegszer

A költekezés lehet, hogy megnyugtatja, de csak ideiglenesen. “Ha új dolgot vásárolsz, az agyad jutalomként tekint rá,”- állítja Macapagal. “Kutatások bizonyítják, hogy az érdekes reakció akkor következik be, amikor kifizeti a terméket.” Ekkor ugyanis az történik, hogy miután már az övé az új pár magas sarkú, már nem is annyira lelkes, mint vásárlás előtt volt. Tedd ezt: Vásárlás nélkül segítsd hozzá a shoppingolás élményéhez. “Általában azt javasoljuk, hogy keressenek valamilyen programot, ami hasonló érzésekkel tölti el őket- ez színtiszta pszichológia,” mondja Macapagal. Ha az új cipők felvillanyozzák, akkor tervezz egy közös utazást- nem kell, hogy drága legyen, elég ha elmentek egy múzeumba vagy túrázni.

2. jel: Feszülnek az izmai

Úgy gondolod, hogy rossz napja volt? “Ha megérinted a párod, könnyen fel tudod mérni, hogy mennyire ideges.” Tedd ezt: Masszírozd meg. Célozd meg a vállait. A nyak hátsó részétől futó izmok bedagadnak, ha valaki sokat stresszel, derül ki, a University of Colorado új kutatásából.

3. jel: Elhanyagolja magát

A stressz által rossz fontossági sorrendet állíthat, fel-ez azt is jelenti, hogy elhanyagol olyan dolgokat is, melyekre amúgy ügyel. “Úgy érezheti, hogy nincs ideje a szépítkezésre, edzésre, sminkelésre,”- mondja Macapagal.

Tedd ezt: Változtasd kötelezővé azokat a dolgokat, melyekben örömét lelte. Ha régebben imádott edzőterembe járni, segítsd neki az eljutásban. “Ha hazaért, vedd fel az edzőruhád és készítsd ki az övét is”- tanácsolja Macapagal. Ha szeret manikűröztetni, de elég rosszul néznek ki a körmei, vegyél neki egy bérletet valamelyik szépségszalonba.

(forrás: menshealth.hu)

A cikket a www.mrpotencia.hu tette közzé az oldalon.