A lekonyult fényoszlop új erőre kap

A linga tiszta életerő-energia, a legfőbb teremtőerő, amely Siva megnyilvánuló erejét jelképezi, India-szerte a templomokban és a természetben vallásos imádattal kezelik.

A hindu kultúrkör egészen sajátosan áll a péniszhez. A szanszkrit linga szójelentése fényvessző vagy fényoszlop, mely a teremtés erejét hivatott szimbolizálni. Egy férfi számára tehát a férfiassága elvesztése nem mást, mint a teremtő erő elvesztését is jelenti. Érthető tehát, hogy minden erővel igyekeztek már az ókori Indiában is megóvni a férfiasságukat.

A linga tiszta életerő-energia, a legfőbb teremtőerő, amely Siva megnyilvánuló erejét jelképezi, India-szerte a templomokban és a természetben vallásos imádattal kezelik. A templomokban a terem közepén a falloszt jelképező lekerekített kúpos kő egy kőből faragott Jóniban (női nemiszerv) nyugszik. Hitük szerint ugyanis a linga az egész világ központi tengelyét alkotja. 

A Linga nem csak a teremtőerőt jelképezi az élet létrehozásában. Erőteljes eszköze a tudatosság felébresztésének is, amelynek révén a férfiak és nők felemelkedhetnek isteni állapotba.

Ennek a tudatában képzeljék el, hogy mit érezhet egy férfi, ha nem képes merevedésre? Nem elég, hogy a párját nem képes kielégíteni, nem elég, hogy elvesztette teremtő erejét, képességét, de még az isteneivel sem képes kapcsolatot teremteni. Ez a totális megsemmisülés!

Teljesen érthető, ha mindezen tragédiát elkerülendő számtalan szellemi tornával, pszichés módszerrel, fizikai ráhatással és természetes anyagok felhasználásával készült gyógykészítményekkel igyekeztek elejét venni a merevedés elvesztésének. Hatalmas iparág épült ki erre a problémára.

A jóga számos szellemi és fizikai tornát javasol, de talán leginkább a gyógykészítmények végtelen sora igazolja, hogy mennyire komolyan vették a feladatukat az ó-indiai orvosok/kuruzslók:

„Kandarpacudamani: Cukrozott tejből és a bak meg a kos herezacskójából készült ital - Vatsyayana szerelmi szakkönyvében ezt a receptet ajánlja a potencia fokozására. Éppígy a vidari (Batatas paniculata vagy Hedysarum gangeticum) meg az atmagurta (Mucuna pruritis) nedvének tejjel kevert itala szintén alkalmas; valamint a ksirika-val (a datolyafák családjához tartozik) főzött tej is. Cukrozott tejjel összekevert srugata (Trapa bispinosa), kaseru (Scirpus kysoor-gyökér), sáfrán és madhuka (Bassia latifolia), ha ksirakakoli-val (?) olvasztott vajban enyhe tűzön megfőzik: az a férfi, ki ezt a szert beveszi, hatalmas erővel közösülhet a nők megszámlálhatatlan tömegével.

Persze a férfiak méretproblémáira és merevedési zavaraira is akadtak megoldásaik, inkább kevesebb, mint több sikerrel: „Anangaranga: "A kis, vékony hímvessző nem elégíti ki a nőket: ezért tehát az ő kedvükért felsorolom a szereket, melyek a penis erősítésére legalkalmasabbak. Ha bala-t (Sida cordifolia), nagaba-t (Uraria lagopodioides vagy Sida spinosa), kustha-t (Costus speciosus vagy arabicus), vaca-t (Acorus calmus), dviradapippali-t (Pothos officialis vagy Piper Chaba), vajigandha-t (Physalis flexuosa) és hayaripu-t (Nerium odorum) egyenlő arányban porrá dörzsölünk és friss vajjal keverten bekenjük vele a penis-t, egy muhurta (48) mulva olyan lesz mint a csődöré, ha mégoly vékony volt is azelőtt. Ha a penis-t mirrha, vörös arzén, kustha (Anethum Soma) és borax porának szezámolajjal való keverékével bedörzsöljük, tüstént nőni kezd. "

Akinek meg ez sem segített, annak már az ókorban sem javasolhattak mást, mint a műpéniszt, amit aranytól az elefántcsonton át az egyszerű fából készült változatig kínáltak a kuruzslók.

Ez utóbbi végső megoldás is jelzi, hogy nem volt miden problémára medicinájuk. Ma viszont elég egy kék tabletta és újra találkozhat hindu barátunk az isteneivel. Kész szerencse, hogy nem jöttek rá az ókori Indiában erre a megoldásra, mert elnézve a szexualitás iránti akkori lelkesedésüket és hitüket ma már a Föld lakosságának nem csak egyhatoda származna Indiából.

(Forrás: merevedesizavar.hu)

A cikket a MrPotencia.hu potencianövelésben segítő webáruház tette közzé.